Monday, November 4, 2013

Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι

Συστατικά

1 και 1/2 κιλό κολοκύθια. 

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο.

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.

Λίγο μαϊντανό Άνηθο.

Λίγα φυλλαράκια δυόσμου

2 αυγά.

200 γρ. Τυρί φέτα τριμμένη.

100γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.

3 φρυγανιές τριμμένες.

Αλάτι. Πιπέρι.

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει.


Οδηγίες

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη του κρεμμυδιού ,τα βάζουμε σένα τρυπητό και τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλάκι αλάτι. Τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας και ταφήνουμε για μισή ώρα.

Παίρνουμε μια πετσέτα κουζίνας ,βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια και πιέζουμε την πετσέτα σ τρίβοντάς την με δύναμη. Μ' αυτόν τον τρόπο στίβονται τέλεια τα κολοκύθια .

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά,και τα ρίχνουμε σένα μπόλ, μαζί με το μείγμα κολοκυθιού και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό .Αν όχι προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Δεν τους στριφογυρνάμε συχνά για να μην διαλυθούν.

Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.