Monday, November 4, 2013

Σπετζοφάι



Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 λουκάνικα χωριάτικα Πηλίου κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια κάθετα
  • 4 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
  • 4 πιπεριές μεγάλες κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια, ξεπικρισμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • αλάτιAdTech Ad

Πώς το κάνουμε:

  1. Σοτάρουμε τα λουκάνικα για λίγο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
  2. Αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Διαλύουμε τον πελτέ στο ζωμό λαχανικών.
  4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό με τον πελτέ, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα, το πιπέρι και το αλάτι.
  5. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα λουκάνικα με πράσσο, πορτοκάλι κτλ δεν κάνουν γι αυτή τη συνταγή. Απλά οι γεύσεις των λαχανικών είναι τόσο έντονες που αυτά τα λουκάνικα, χαλάνε το συνδιασμό.


Διαβάστε περισότερο: Σπετζοφάι παραδοσιακό http://www.sintagespareas.gr/sintages/spetzofai-paradosiako.html#ixzz2jhaQxdYJ

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.