Monday, November 4, 2013

Σοκολατένιες αυγοφωλιές


Υλικά για 6-8 άτομα

200 γραμμάρια ινδική καρύδα
Αυγουλάκια από ζαχαρόπαστα (θα τα βρείτε σε όλα τα ζαχαροπλαστεία και σε καταστήματα με ζαχαρωτά)
600 γραμμάρια κουβερτούρα

Εκτέλεση


Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο για να γυαλίζει (μια κουταλιά της σούπας).
Αφού λειώσει η σοκολάτα, την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.

Ενσωματώνουμε ανακατεύοντας τα δυο υλικά και αφήνουμε να παγώσουν λίγο ακόμη. Σε λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές της σούπας από το μίγμα και με το χέρι κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο, ώστε να γίνουν φωλίτσες. Τις βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Αφού παγώσουν, τις γεμίζουμε με ζαχαρένια αυγουλάκια.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.