Wednesday, November 20, 2013

Κανελόνια ογκρατέν

Κανελόνια ογκρατέν
Χρόνος προετοιμασίας  20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος   30 λεπτά
Συνολικός χρόνος         50 λεπτά
Μερίδες:                        4

Υλικά

  • 12 κανελόνια
  • 300 τυρί ρικότα
  • 200 γρ PHILADELPHIA
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κλωναράκι μέντα
  • 1 κλωναράκι βασιλικός
  • bacon
  • 2 κουτ. γλ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το βάζετε στην άκρη. Καβουρδίζετε το bacon για μερικά λεπτά και τον βάζετε στην άκρη.
2. Αφαιρείτε τα φυλλαράκια μέντας και βασιλικού από τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβετε. Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τη ρικότα, το Philadelphia, τη μέντα, το βασιλικό, τον κουκουνάρι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C.
3. Βράζετε τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα βγάζετε και τα στραγγίζετε σε μία πετσέτα κουζίνας. Βάζετε το μίγμα με το Philadelphia μέσα σε κάθε κανελόνι.
4.Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρέξ. Βάζετε τα κανελόνια, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και προσθέτετε μικρές κουταλιές βούτυρο. Γκρατινάρετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
5. Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.